page_banner

FAQs

FAQ

PERTANYAAN SING AYA

1. Naon sababna kadar glukosa darah tinggi?

Seueur hal tiasa janten panyabab tingkat glukosa darah tinggi, tapi naon anu urang tuang ngagaduhan peran panggedéna sareng langsung pikeun naékkeun gula getih. Nalika urang tuang karbohidrat, awak urang ngarobah karbohidrat éta kana glukosa, sareng ieu tiasa berperan dina naékkeun gula getih. Protéin, dina tingkat anu tangtu, dina jumlah anu seueur ogé tiasa naékkeun kadar gula getih. Gajih henteu naékkeun kadar gula getih. Setrés anu ngarah kanaékan hormon kortisol ogé tiasa naékkeun kadar gula getih.

2. Naon bedana diabetes tipe 1 sareng tipe 2?

‍Jinis diabetes 1 mangrupikeun kaayaan otoimun anu nyababkeun henteu mampuh awak ngahasilkeun insulin. Jalma anu kaserang diabetes Tipe 1 kedah aya dina insulin pikeun ngajaga kadar glukosa dina wates normal. Diabetes tipe 2 mangrupikeun panyakit anu awakna tiasa ngahasilkeun insulin tapi henteu tiasa ngahasilkeun cukup atanapi awak henteu ngaréspon kana insulin anu keur dihasilkeun.

3. Kumaha kuring terang upami kuring gaduh diabetes?

diabetes tiasa didiagnosa ku sababaraha cara. Ieu kalebet glukosa puasa> atanapi = 126 mg / dL atanapi 7mmol / L, hemoglobin a1c 6,5% atanapi langkung luhur, atanapi glukosa luhur dina tés kasabaran glukosa lisan (OGTT). Salaku tambahan, glukosa acak> 200 nunjukkeun diabetes.
Nanging, aya sababaraha tanda sareng gejala anu nunjukkeun diabetes sareng kedah ngajantenkeun anjeun mertimbangkeun tés getih. Ieu kalebet haus anu kaleuleuwihi, sering ngijih, tetempoan kabur, kabebeng atanapi tingling tina panjuru, nambahan beurat sareng kacapean. Gejala anu sanés tiasa kalebet disfungsi erectile di lalaki sareng perioda henteu teratur dina awéwé.

4. Sakumaha sering anjeun kedah nguji glukosa getih kuring?

Frékuénsi dimana anjeun kedah nguji getih anjeun bakal gumantung kana rézim pangobatan anjeun ogé kaayaan individu. Pedoman NICE 2015 nyarankeun yén jalma anu ngagaduhan diabetes tipe 1 nguji glukosa getih na sahenteuna 4 kali per dinten, kalebet sateuacan unggal tuang sareng sateuacan bobo.

5. Kumaha kedahna tingkat glukosa normal?

Taroskeun ka kasehatan anjeun nyayogikeun naon kisaran gula darah anu wajar pikeun anjeun, sedengkeun ACCUGENCE tiasa ngabantosan anjeun dina netepkeun kisaran ku fitur Range Indikator na. Dokter anjeun bakal nyetél hasil tés gula getih target dumasar kana sababaraha faktor, diantarana:
● Jenis sareng tingkat parah diabetes
● Umur
● Sabaraha lami anjeun ngagaduhan diabetes
● Status kakandungan
● Ayana komplikasi diabetes
● Kaséhatan sadayana sareng ayana kaayaan médis anu sanés
American Diabetes Association (ADA) umumna nyarankeun tingkat gula getih target ieu:
Antara 80 sareng 130 miligram per désiliter (mg / dL) atanapi 4,4 - 7,2 milimol per liter (mmol / L) sateuacan tuang
Kirang ti 180 mg / dL (10.0 mmol / L) dua jam saatos tuang
Tapi ADA nyatakeun yén tujuan ieu sering bénten-bénten gumantung kana yuswa anjeun sareng kaséhatan pribadi sareng kedah disorang.

6. Naon ari Keton?

Keton mangrupikeun bahan kimia anu didamel dina ati anjeun, biasana salaku réspon métabolik pikeun aya dina ketosis diet. Éta hartosna anjeun ngadamel keton nalika anjeun henteu cekap nyimpen glukosa (atanapi gula) janten énergi. Nalika awak anjeun raos yén anjeun peryogi alternatip pikeun gula, éta ngajantenkeun gajih janten keton.
Tingkat keton anjeun tiasa ti nol dugi ka 3 atanapi langkung luhur., Sareng éta diukur dina millimoles per liter (mmol / L). Ieu mangrupikeun rentang umum, tapi tetep émut yén hasil tés tiasa bénten-bénten, gumantung kana diet, tingkat kagiatan, sareng sabaraha lami anjeun dina ketosis.

7. Naon ketoacidosis diabetik (DKA)?

Ketoacidosis diabetik (atanapi DKA) mangrupikeun kaayaan médis anu serius anu tiasa akibat tina tingkat keton anu luhur pisan dina getih. Upami henteu dikenal sareng dirawat langsung, maka éta tiasa nyababkeun koma atanapi bahkan maot.
Kaayaan ieu lumangsung nalika sél awak henteu tiasa nganggo glukosa pikeun énergi, sareng awak mimiti ngarecah gajih kanggo énergi tibatan. Keton dihasilkeun nalika awak ngarecah lemak, sareng tingkat keton anu luhur pisan tiasa ngajantenkeun getih asam pisan. Ieu naha tés Ketone kawilang penting.

8. Keton sareng Diét

Nalika éta turun ka tingkat ketosis gizi sareng keton anu leres dina awak, diet ketogéni anu pas nyaéta konci. Kanggo kaseueuran jalma, éta hartosna tuang antara 20-50 gram karbohidrat per dinten. Sakumaha seueur unggal makronutrien (kalebet karbohidrat) anu anjeun peryogikeun bakal béda-béda, janten anjeun kedah nganggo kalkulator keto atanapi ngan saukur konsulat sareng panyawat kasehatan anjeun pikeun milarian kabutuhan makro anjeun anu leres.

9. Naon ari asam Uric?

Asam Uric mangrupikeun produk limbah awak normal. Éta ngabentuk nalika bahan kimia anu disebat purin rusak. Purin mangrupikeun zat alami anu aya dina awak. Éta ogé aya dina seueur tuangeun sapertos ati, kerang, sareng alkohol.
Konsentrasi tinggi asam urat dina getih antukna bakal ngarobih asam kana kristal urat, anu teras tiasa ngumpulkeun sakitar sendi sareng jaringan lemes. Deposit tina kristal urat sapertos jarum tanggung jawab pikeun peradangan sareng gejala nyeri asam urat.